Foreningen for human adfærdsbiologi
sidste nyt søg send os nyheder om os foredragsoversigt bestyrelsen bliv medlem
Emner
År 2008 (6)
År 2007 (4)
År 2006 (3)

Kulturanalyse og brugerdreven innovation (21/11 - 2006)
Artikel af Webmaster, Friday den 20 October 2006 kl. 01:16 [ År 2006 ]
Mange af dagens innovationsmetoder trækker på forskellige former for metoder hentet fra kulturfag som antropologi, etnografi og etnologi. Det gælder ikke mindst området omkring brugerdreven innovation. Brugerdreven innovation findes i mange varianter spændende fra, at det er brugerne, der de egentlige innovatører over forskellige former for inddragelse af slutbrugerne i innovationsprocessen til den mere almindelige test af nye produkter hos de ønskede brugere. [...]
læs mere

Gud eller Darwin - hvordan blev mennesket til? (27/9 - 2006)
Artikel af Webmaster, Tuesday den 20 June 2006 kl. 22:12 [ År 2006 ]
Intelligent design teori er en påstand om, at naturen og livets udvikling er udtryk for en bevidsthed. Argumentet for denne påstand er, at det er usandsynligt, at udviklingen af visse fænomener, spændende fra den bakterielle flagel til menneskets bevidsthed, kan forklares ved hjælp af bevidstløse processer og tilfældigheder, som den darwinistiske teori påstår. Mens det ikke er usandsynligt, at en bevidst intelligens kan være årsag til udviklingen af sådanne fænomener. Teorien om intelligent design i naturen er ikke en naturvidenskabelig teori, da naturvidenskab er defineret ved, at man kun må henvise til uintelligente årsager i sine forklaringerne.

Opdateret 25. august 2006 med resumé fra Niels Bonde [...]
læs mere

Kødædere og kannibaler i menneskets evolution (31/5 - 2006)
Artikel af Webmaster, Tuesday den 20 June 2006 kl. 21:57 [ År 2006 ]
Kødæderi (karnivori) indebærer i sagens natur også mulighed for kannibalisme, velkendt fra zoologien samt skrækscenarier fra visse naturfolk og bizarre hændelser i den vestlige verden. Desuden er berømte fund af uddøde mennesketyper som Solomennesker og neandertalere blevet sat i forbindelse med kannibalisme. Men evidensen har været diskutabel og kontroversiel, til tider iblandet populærvidenskabelige myter om fortidige dræbermennesker, og er blevet afvist af de fleste antropologer. Den senere tids forskning har imidlertid frembragt mere overbevisende vidnesbyrd. Dels i form af tydelige mærker efter stenredskaber på nye skeletfund af mange forskellige mennesketyper, lige fra knap 2 mio. år gamle Homo habilis til moderne sapiens. [...]
læs mere
Seneste kommentar: Sunday den 24 February 2008 kl. 03:05

Velkommen
Dansk Human-etologisk Forening (DHF) er et tværfagligt forum, som siden oprettelsen i 1985 har arbejdet på at fremme og formidle forståelsen af menneskets adfærd udfra en etologisk synsvinkel.

Det sker bl.a. ved afholdelse af foredrag, der løbende annonceres ved opslag, samt i Universitetsavisen, Magisterbladet, Ugeskrift for Læger og Psykolog Nyt.

Alle interesserede er velkomne

Copyright © 2006 Dansk Human-etologisk Forening