Foreningen for human adfærdsbiologi
sidste nyt søg send os nyheder om os foredragsoversigt bestyrelsen bliv medlem
Emner
År 2008 (6)
År 2007 (4)
År 2006 (3)

Hvorfor stresser du? (22/10 - 2008) AFLYST!
af Webmaster Wednesday den 15 October 2008 kl. 21:45 [ År 2008 ]
FOREDRAGET DESVÆRRE AFLYST 16/10. VI BEKLAGER MEGET, VENLIG HILSEN BESTYRELSEN

Foredrag i DHF (kr. 20,00 i entré uden medlemsskab):

Hvorfor stresser du?Af adfærdsbiolog (cand. scient. bio.) og freelancejournalist Aiko Sho Nielsen

Onsdag den 22. oktober 2008 kl. 19.30

Auditorium B, Zoologisk Laboratorium
Universitetsparken 15

Resumé
Vi mennesker taler meget om stress. Som regel forbinder vi ordet ’stress’ med noget negativt, nemlig at være for travl og føle sig presset. Medierne taler ligefrem om en stress-epidemi. Men hvad er stress egentlig? Hvorfor bliver vi stressede, og er al stress skadelig?Her kan vi bruge stressbiologien til at forstå os selv lidt bedre. For de fysiologiske og mentale processer, som spiller ind når dyr stresses, er i store træk ens for de fleste pattedyr. Og vi mennesker hører jo til pattedyrene. I oplægget ser vi på en klassisk biologisk model over stress, og diskuterer dens relevans for os ’menneskedyr’. Desuden ser vi lidt på resultater fra forskning omkring stress hos vore produktionsdyr, som for eksempel sølvræv og svin. Hvad gør disse dyr stressede, og hvordan påvirkes deres kroppe og velfærd af at være kronisk stressede? Og måske endnu vigtigere: Hvordan undgår man at leve i ubehagelig, kronisk stress? Måske kan vi ane nogle paralleller til vores eget liv som ’stressede dyr’.

Venlig hilsen Bestyrelsen

Velkommen
Dansk Human-etologisk Forening (DHF) er et tværfagligt forum, som siden oprettelsen i 1985 har arbejdet på at fremme og formidle forståelsen af menneskets adfærd udfra en etologisk synsvinkel.

Det sker bl.a. ved afholdelse af foredrag, der løbende annonceres ved opslag, samt i Universitetsavisen, Magisterbladet, Ugeskrift for Læger og Psykolog Nyt.

Alle interesserede er velkomne

Copyright © 2006 Dansk Human-etologisk Forening