Foreningen for human adfærdsbiologi
sidste nyt søg send os nyheder om os foredragsoversigt bestyrelsen bliv medlem
Emner
År 2008 (6)
År 2007 (4)
År 2006 (3)

Betydningen af familieforhold i barndommen for homoseksualitet i voksenalderen (15/4 - 2008)
af Webmaster Thursday den 06 March 2008 kl. 10:28 [ År 2008 ]
Foredrag i DHF (kr. 20,00 i entré uden medlemsskab):

Betydningen af familieforhold i barndommen for homoseksuelt partnerskab i voksenalderenAf overlæge, dr. med., Ph.D. Morten Frisch

Tirsdag den 15. april 2008 kl. 19.30

Auditorium B, Zoologisk Laboratorium
Universitetsparken 15

Resumé
Den mulige betydning af familieforhold i barndommen for homoseksuelt partnervalg i voksenalderen har ikke været systematisk undersøgt på populationsniveau.

I en national kohorte bestående af 1,97 millioner danskere undersøgtes den mulige betydning af fødested, forældres alder og civilstandsforhold, samt søskendeforhold for indgåelse af registreret partnerskab i 18-49 års alderen.

Mænd og kvinder født i hovedstadsområdet indgik signifikant oftere registreret partnerskab end personer født i mindre byer og landområder. For mænd var sandsynligheden for at indgå registreret partnerskab signifikant større blandt dem, som havde ældre mødre, fraskilte forældre, fraværende fædre og blandt dem, som var yngste barn i søskendeflokken. For kvinder var sandsynligheden for registreret partnerskab signifikant større blandt dem, som havde mistet deres mor i puberteten og blandt dem, som var yngste barn eller eneste pige i søskendeflokken.

Undersøgelsen, der således identificerer en række familieforhold i barndommen, som hænger sammen med homoseksuelt partnerskab i voksenalderen, bidrager til nuancering af debatten om, hvorvidt seksuel orientering er resultatet af medfødte (evt. genetiske) og/eller miljømæssige forhold.

NB! Alle interesserede er velkomne.

Venlig hilsen Bestyrelsen


Velkommen
Dansk Human-etologisk Forening (DHF) er et tværfagligt forum, som siden oprettelsen i 1985 har arbejdet på at fremme og formidle forståelsen af menneskets adfærd udfra en etologisk synsvinkel.

Det sker bl.a. ved afholdelse af foredrag, der løbende annonceres ved opslag, samt i Universitetsavisen, Magisterbladet, Ugeskrift for Læger og Psykolog Nyt.

Alle interesserede er velkomne

Copyright © 2006 Dansk Human-etologisk Forening